Λογισμικό Επιχειρήσεων

4d

Η δραστηριότητα αυτή χρονολογείται από το 1990, 6 χρόνια πριν από την ίδρυση της «ΔΙΟΛΚΟΣ». Προηγούμενες επαγγελματικές δραστηριότητες των στελεχών της στον τομέα της κάλυψης των επιχειρήσεων σε εμπορικό και λογιστικό λογισμικό, τους οδήγησαν σε αυτή την ενασχόληση με εντατικό τρόπο, κάτι που συνεχίστηκε με την ίδρυση της εταιρείας και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Η πολύχρονη εμπειρία, μαζί φυσικά με τις αντίστοιχες σπουδές στα Οικονομικά, Ασφαλιστικά και την Πληροφορική, μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ δυνατοί σε αυτόν τον τομέα και να είμαστε σε θέση να αναλάβουμε από μικρότερα μέχρι και μεγάλα έργα με κορμό γνωστά ERP συστήματα λογισμικού και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αποτελεσματική χρήση και αξιοποίησή τους από την επιχείρηση.

Βασικός εταίρος κατασκευαστής τέτοιων συστημάτων, υπήρξε για τη «ΔΙΟΛΚΟΣ» η εταιρεία κατασκευής λογισμικού «Unisoft», η σημερινή  «Altec Software A.E.». Τα προγράμματά της, από την εποχή του DOS μέχρι και σήμερα με τα πιο σύγχρονα συστήματα ERP και CRM, υπήρξαν διαχρονικά και εξακολουθούν μέχρι σήμερα να είναι από τα καλύτερα προγράμματα στην ελληνική αγορά με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης και προσαρμογών τόσο ως αναφορά τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης όσο και σε σχέση με την επικοινωνία τους με άλλα δημοφιλή εργαλεία και εφαρμογές αυτοματισμού γραφείου, βάσεων δεδομένων κλπ. Με άξονα αυτά τα προγράμματα και με εφόδιο τις χιλιάδες ώρες που αφιερώθηκαν από τα στελέχη μας σε εργασίες για την κατάλληλη προσαρμογή τους στις δεκάδες επιχειρήσεις που εμπιστεύθηκαν σε εμάς τη μηχανογράφησή τους, εγγυώμαστε το πολύ καλό και παραγωγικό αποτέλεσμα και για τους υποψήφιους πελάτες που θα αποφασίσουν επίσης να μας εμπιστευθούν αυτόν τον κρίσιμο τομέα της επιχείρησής τους.

Τμήματα επιχειρήσεων, όπως οι Πωλήσεις, το Λογιστήριο, η Οικονομική διεύθυνση, η διεύθυνση Marketing, η Αποθήκη, η Παραγωγή κλπ, βρίσκουν στρατηγικό «σύμμαχο» στην κατάλληλη οργάνωση της λειτουργίας τους, τις εφαρμογές «ΚΕΦΑΛΑΙΟ» και «ATLANTIS» και τα Modules αυτών που έρχονται να καλύψουν πολύ απαιτητικές ανάγκες τους και να παρέχουν καίρια πληροφόρηση στα αρμόδια στελέχη τους μέσα από ένα πολύ δυνατό και ευέλικτο Reporting System που διαθέτουν και οι δύο παραπάνω εφαρμογές.

Επιπλέον, σημαντική βαρύτητα έχει η δυνατότητα κατασκευής από τη «ΔΙΟΛΚΟΣ» custom εξωτερικών εφαρμογών και Reports σε πολύ διαδεδομένες και ευέλικτες εφαρμογές όπως η Access και το Excel. Έτσι, ότι δεν μπορεί να καλυφθεί από τις παραπάνω εφαρμογές της Altec, μπορούμε να το σχεδιάσουμε και υλοποιήσουμε εμείς με τρόπο που να αλληλεπιδρά με αυτές και να το εντάξουμε στο γενικότερο μηχανογραφικό σύστημα της επιχείρησής σας, αποτελώντας πολύτιμο και αναπόσπαστο τμήμα του.

Παράλληλα, ερευνώντας περαιτέρω την αγορά της Πληροφορικής στον τομέα αυτόν, η «ΔΙΟΛΚΟΣ» είναι σε θέση να προτείνει και άλλες αξιόλογες πλατφόρμες/εφαρμογές, που μπορεί να εξυπηρετούν περισσότερο κάποιες επιχειρήσεις για πολύ ιδιαίτερους λόγους και με πολύ εξειδικευμένες ή – αντίθετα – πολύ απλές απαιτήσεις.

Ένας ακόμα κάθετος τομέας επιχειρήσεων, ο Ασφαλιστικός τομέας, αποτέλεσε και φιλοδοξούμε να συνεχίσει στο μέλλον να αποτελεί για τη «ΔΙΟΛΚΟΣ», σημαντικό κομάτι της γνώσης και εμπειρίας της, καθώς από νωρίς είχε την ευκαιρία να δραστηριοποιηθεί εντατικά επί σειρά ετών σε αυτόν με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Έτσι και εδώ έχουμε να επιδείξουμε σημαντικό έργο για το οποίο είμαστε επίσης περήφανοι, έχοντας αναλάβει τη μηχανογράφηση σε όλα τα επίπεδα (Back end και Front end Συστήματα λογισμικού) ορισμένων εκ των μεγαλύτερων Ασφαλιστικών πρακτορείων και μεσιτικών γραφείων της χώρας αλλά και Τραπεζών και Ασφαλιστικών εταιρειών. Στα έργα αυτά, χρησιμοποιήσαμε τόσο δικό μας λογισμικό (WebBroker Front end Internet platform) όσο και το back end Σύστημα της Altec, το γνωστό «IBS»), τα οποία διασυνδέσαμε σε αρκετούς πελάτες μας ώστε να έχουν ολοκληρωμένη λειτουργικότητα και πληροφόρηση.

Η δραστηριότητα αυτή, παρότι δεν είναι σήμερα στο προσκήνιο των δραστηριοτήτων μας ως «αιχμή του δόρατος», αποτελεί μία σημαντική παρακαταθήκη για τη «ΔΙΟΛΚΟΣ» που συνεχίζει να διερευνά ποιοτικές λύσεις για τη συγκεκριμένη αγορά φιλοδοξώντας να καλύψει στο ορατό μέλλον πολλά και σημαντικά κενά που αυτή εμφανίζει.